Kalau nak tau, inilah buah asam gelugur. Buah ni dah masak. Kalau ada sesiapa yang ingin melihat bulan dan bintang, silalah makan. sungguh enak walau dimakan begitu saja.....
Yang ini pulak asam gelugur yang tengah dikeringkan. Abah buat sendiri. Cara buat asam gelugur ni, mula-mula tu hiris nipis-nipis. Lepas tu jemur di tempat panas. Sepit kat ampaian pun boleh.
4 comments:
percaya atau tidak... itulah kalai pertama seumur hidupku melihat bentuk sebenar asam gelugur... hahahaha
Asam ni le yang dikarang pantun tu :
asam kandis asam gelugur
ketiga asam si riang-riang
menangis badan di dalam kubur
mengenang diri tidak sembahyang.
Asam kandis tu asam jawa kan? rasanya lah.......
confident jer chemong ni... kandis tu nama restoran kat perlis tu... hahahha... abg mi + kak nah tau tpt nya... hahahahha
ehem....asam kandis tak sama dgn asam gelugur. lain emak lain bapak. ayun kalau bab makan....
Post a Comment